Kathostrip

Belgische striptekenaar onderscheiden in Frankrijk

BRUSSEL (KerkNet) – De Belgische tekenaar Gaëtan Evrard uit Namen heeft maandag van de jury van de Prijs van het Christelijke Beeldverhaal in Angoulême een speciale vermelding gekregen voor zijn stripverhaal ‘Starets Silouane’, over een monnik van Athos. De eerste stripverhalen van Gaëtan Evrard verschenen bij Uitgeverij Averbode. Later publiceerde hij bij Bayard en andere uitgeverijen.

Evrard moest het uiteindelijk afleggen tegen het echtpaar Kumai Hidenori en Kozumi Shinozawa uit Japan. Die kaapten met hun Mangaverhalen ‘De Messias’ en ‘De metamorfose’ de hoofdprijs weg. Kozumi Shinozawa tekent sinds haar negentiende en vestigde zich later in New York. Daar werd zij in 2004 gedoopt. Sinds 2005 weerspiegelt haar bekering zich ook in haar stripverhalen, waarmee zij al eerder internationale prijzen won. Vandaag woont zij met haar echtgenoot Kumai Hidenori en hun kinderen op een boerderij in Takayama.


Posted

in

,

by

Tags: