Kathostrip

Twee prachtige stripboeken over de Abdij van Orval

Val d’Or, de goudvallei aan de Belgisch-Franse grens in de provincie Luxemburg, is de prachtige plek vol natuurlijke rijkdommen die door de benedictijner monniken in 1070 wordt ontdekt in het jaar 1070. De orde is op zoek naar de ideale plek om een klooster te bouwen. Gehoorzamend aan de regels van Sint-Benedictus willen ze leven in eenvoud en stilte, ver van het werelds geweld…

Jean-Claude Servais kiest in zijn twee delen diverse perioden uit de geschiedenis om het ontstaan, de bloei en het verval van de abdij van Orval te illustreren. Hij schetst het beeld van een orde die begaan is met het ideaal van een zuiver en onthecht bestaan, maar achterhaald wordt door de schandalen buiten de abdijmuren…

Het tweede album vertelt ook het verhaal van twee mannen die niets met elkaar gemeen hebben, maar wier leven door de abdij verbonden is: de ene was er monnik en wil er blijven leven, hoewel de abdij totaal vervallen is. De andere man houdt ziekelijk vast aan zijn droom, en aan de legende dat binnen de abdijmuren een schat zou zijn verborgen…

Deel 1, deel 2.

Uitgeverij Dupuis

Verkrijgbaar in de betere boek- of striphandel


Posted

in

, ,

by

Tags: