Kathostrip

Manga-stripverhaal Benedictus XVI voor Wereldjongerendagen Madrid

BRUSSEL (KerkNet/Zenit) – Tijdens de Wereldjongerendagen worden onder de deelnemers van de Wereldjongerendagen en inwoners van de Spaanse hoofdstad Madrid 300.000 exemplaren verspreid van ‘Habemus Papam!’, een Mangastripverhaal over het leven van paus Benedictus XVI. Manga is een typisch Japanse stripstijl met prenten vol met expressie.

Volgens Jonathan Lin van ‘Manga hero’, een bedrijf in het Amerikaanse San Rafael (Californië), worden de beeldverhalen verspreid via kerken, hotels en metrostations in Madrid. “Zo willen wij de heilige vader beter doen kennen en het belang van de katholieke Kerk in de moderne samenleving accentueren.” Jonathan Lin zegt nog dat stripverhalen het voordeel hebben dat zij vlot lezen en voor alle leeftijden toegankelijk zijn. ‘Habemus Papam!’ van Gabrielle Gniewek wordt in het Spaans en het Engels gepubliceerd.


Posted

in

by

Tags: