Kathostrip

Gabriël-prijs 2011 naar ‘Orval’

De jaarlijkse Gabriël-prijs van beste religieuze stripboek in het afgelopen jaar uitgegeven, gaat dit jaar naar ‘Orval’, het stripboek in een serie van twee over de geschiedenis van het klooster aan de Franse-Belgische grens. Deze prachtige uitgave is van de hand van Jean-Claude Servais.

De uitreiking van de Gabriël-prijs zal plaats vinden op Palm-zondag 17 april van 15 tot 17 uur in de winkel van kloosterproducten ‘Monatic’ te Aalst (Oost-Vlaanderen), mogelijk in aanwezigheid van Jean-Claude Servais.

De titels die dit jaar hebben meegedongen naar de prijs voor het Nederlandse taalgebied waren ‘Het Paterke van Hasselt, Valentinus’ van Geert De Sutter en de Nieuwe gebundelde uitgave van de ‘Bijbel in Strip’, van Mike Maddox en Jeff Anderson. 

De inzendingen worden beoordeeld op drie criteria:

  • grafische vormgeving
  • verhaallijn
  • christelijk gehalte

De jury wordt jaarlijks samengesteld door het bestuur van CRIABD.

Er waren bij CRIABD voor 2010 dus drie titels bekend van in het Nederlands uitgegeven religieuze stripboeken. Mogelijk hebben we titels gemist, wat een oproep aan ieder inhoudt om ons – CRIABD – op nieuwe uitgaven in 2011 attent te maken. Plus de oproep om nieuwe titels uit te dien komen (of oudere titels opnieuw uit te geven). CRIABD kan daarbij een ondersteunende rol vervullen, door onze contacten met scenaristen, tekenaars, uitgevers en distributeurs. U kunt contact met ons opnemen door te mailen naar kathostrip@gmail.com.


Posted

in

, ,

by

Tags: