Kathostrip

Zes genomineerde stripboeken voor de Gabriel-prijs

Hier volgen de zes genomineerde religieuze stripboeken voor de Gabriël-prijs voor het beste religieuze stripboek verschenen in 2011. De lijst werd samengesteld, mede met de hulp van Daniël Cool van boekhandel  De Striep in Brugge.

1. Ben Hur, delen 2 et 3, Jean-Yves Mitton, uitg. Saga, Zeldegem, www.sagauitgaven.be

2. Het Evangelie volgens Matteüs (De Bijbel deel 3), Dalibor Talajic (tekeningen), Ive Svorcina (inkleuring), Jean-Christophe Camus (tekst), Michel Dufranne (tekst), uitg. Sylvester, ‘s Hertogenbosch (Nederland),

3. Het Geheim van de Bakkerij , Geert De Sutter, uitg. Diakonaal Centrum in Leiden (Nederland)

4. Karl Leisner, Didier Chardez (tekeningen), Marie Malcurat(tekst), uitg. Coccinelle, Durbuy www.coccinellebd.be

5. Sint Maarten, een levende legende, Gerealiseerd door N. Bongers, A. Helm, J. Peeters en N. Stolk. Uitgave in samenwerking met: Sint Maartensberaad Utrecht. Te bestellen bij Uitgeverij Matrijs Utrecht

(6). Nog uitgegeven in 2010 maar toen niet opgemerkt : Het grote Stripboek van de Bijbel, de José Perez Montero (tekeningen) et Ben Alex (tekst), uitg. Averbode & Callenbach (Kempen, Nederland), www.uigeverijcallenbach.nl.

De jury houdt zitting op 17 februari te Brussel bij CRIABD, waarna het winnende stripboek spoedig bekend gemaakt zal worden.

Contact : Vincent Kemme, Espenveldstraat 25, B-1760 Roosdaal

Tel.: +32474771971   Skype: vinckem07


Posted

in

by

Tags: