Kathostrip

Paus Benedictus blij met katholieke stripboeken!

Tijdens een audiëntie heeft paus Benedictus XVI de vers-gedrukte stripboeken van Canisi Edition in ontvangst genomen. De nieuwe katholieke stripboekenserie in het Duits biedt een reis door de geschiedenis van de Kerk.

“Ga zo door!” Dat waren de woorden van lof van Benedictus XVI toen hij drie delen van de nieuwe serie stripboeken over Johannes Paulus II en hemzelf in handen kreeg. De paus en zijn algemeen secretaris mgr. Georg Gänswein toonden zich duidelijk blij met dit initiatief. Steeds roept Benedictus XVI immers op om het evangelie te verkondigen in een moderne vormen, zoals het gebruik van nieuwe media, om jongeren te bereiken. Het stripboek leent zich daar vanzelfsprekend ook goed voor.

De nieuwe Duitstalige stripboeken-reeks van 16 delen biedt een reis door de geschiedenis van de Kerk. De initiatiefnemer van de vertalingen is de priester Rene Sager. Hij heeft daarbij echter heel wat hindernissen moeten overwinnen. Kapelaan Rene Sager ontdekte in Lourdes in een boekhandel veel Franse stripboeken over heiligen. Hij was enthousiast over deze vorm van catechese en wilde de boeken in het Duits vertalen en publiceren. Maar geen Duitse uitgever wilde zich aan katholieke stripboeken wagen. Daarom richtte hij deze zomer een nieuwe uitgeverij op, Canisi Edition, en waagde de eerste publicaties op de markt te brengen. De reacties waren tot verbazing van alle betrokkenen vanaf het begin heel goed. De strip over Jezus van Nazareth, Johannes Paulus II en Benedictus XVI, Don Bosco, pater Pio, St. Benedictus, St. Bernadette en andere publieke figuren zijn nu terug te vinden in de Duitstalige wereld in de boekhandel en kloosterwinkels. Om scholen te bereiken werd de serie aangevuld met gratis lesmateriaal voor catechese.

Voor meer informatie: www.canisi-edition.com.

Kathostrip onderzoek op dit moment de mogelijkheden om een aantal van deze stripboeken ook in het Nederlands te doen uitbrengen. Wij houden u op de hoogte! 


Posted

in

, ,

by