Kathostrip

Erfgoed religieuze stripboeken bij KADOK in goede handen

CRIABD, het ‘Centre Religieux d’Info et d’Analyse de la Bande Dessinée’ waarvan Kathostrip de Nederlandstalige afdeling is, heeft in 2011 haar archieven voor een belangrijk deel – met name ook de uitgaven Nederlandstalige religieuze stripboeken –  overgedragen aan KADOK.

KADOK is het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven. Dankzij die overdracht wordt de erfgoedbibliotheek KADOC een van de belangrijkste bewaarplaatsen rond het christelijk beeldverhaal in Vlaanderen en daarbuiten. Vanaf dit moment zullen inspanningen worden gedaan om dit unieke erfgoed te ontsluiten en ter beschikking te stellen van de gebruikers.

Voor meer info en zoekmogelijkheden : ga naar de website van KADOK of direct door naar ‘Overzicht databanken en catalogi‘. Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

KADOC-KU Leuven
Vlamingenstraat 39
B-3000 Leuven
Tel. 0032 16 32 35 00
e-mail: postmaster@kadoc.kuleuven.be

maar raadpleeg misschien eerst even de rubriek ‘veel gestelde vragen‘.

Franstalige stripboeken zijn in bewaring gegeven aan het ‘Centre de Documentation et de Recherche Religieuses’ (CDRR) in Namen bij de ‘Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix’. Meer info bij:

image_previewBibliothèque du CDRR
Rue de Bruxelles, 61
5000 Namur
Tel. + 32 (0) 81 72 42 10
cdrr@fundp.ac.be
http://www.fundp.ac.be/universite/bibliotheques/cdrr/


Posted

in

, ,

by

Tags: