Kathostrip

Drie martelaren in het stormgebied van de Balkan

ImageSinds de start van Kathostrip als Nederlandstalige tak van CRIABD stuiten we zo af en toe op een voor ons nog onbekend religieus stripboek. Zoals nu: ‘De herinnering weer tot leven gebracht: drie martelaren in het stormgebied van de Balkan’. Het verhaal handelt over drie Bulgaarse martelaren van het communisme.

“Dramatisch en boeiend was het leven van drie Bulgaarse Assumptionisten: Kamen Vitchev, Pavel Djidjov en Josaphat Chichkov. Zij stierven in 1952 onder het communistisch bewind. In juni 2002 werden ze door paus Joannes Paulus II zalig verklaard. Een raadsel, een vermoeden dat nu ontsluierd wordt. Waarom moesten deze kloosterlingen in 1952 sterven? Een beklijvend verhaal!”

Een Franse journaliste is op de zaligverklaring aanwezig en wil meer weten. Ze ontdekt het verhaal van drie boeiende levens!

Het stripboek is in 2002 uitgegeven bij Edition du Signe en te verkrijgen bij Avimo in België.

CASTRUM vzw – Afdeling AVIMO
Liturgisch Centrum Abdij Keizersberg
Mechelsestraat 202
B-3000 Leuven


Posted

in

by

Tags: