Kathostrip

Gabriël-prijs 2013: ‘Post uit China’

Gabriël-prijsDe jaarlijkse Gabriël-prijs van CRIABD-Kathostrip gaat dit jaar naar ‘Post uit China’. Dit stripboek, in 2012 uitgegeven door de Nederlands-Limburgse Mgr. Schraven-stichting, werd vervaardigd door Geer De Sutter, geen onbekende in de wereld van het religieuze stripboek. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de Stripdagen in het Gorinchem (tussen Utrecht en Breda) op zondag 10 maart om 11 uur op het ‘Schappodium’. Geert De Sutter zal de prijs zelf in ontvangst nemen.

PUBLICoverCHINA.inddDe Gabriël-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door CRIABD, Centre Religieux d’Info et d’Analyse de la Bande Dessinée, een Brusselse internationale vereniging ter bevordering van het relgieuze stripboek. Voor het Nederlandse taalgebied werkt CRIABD onder de naam KathoStrip. Bij de toekenning van de prijs door een kleine jury wordt gelet op de artistieke kwaliteit, de kwaliteit van de tekst en het religieus-evangeliserend gehalte.

Een speciale vermelding krijgt dit jaar het stripboek R777, een hervertelling van het verhaal van Jezus door Jeff Anderson en Mike Maddox in een herziene Nederlandstalige uitgave door Monastic in het Vlaamse Aalst.

The-Highway-to-Heaven-Cvr-hiTijdens de Stripdagen CRIABD-KathoStrip een stand inrichten waar ‘Post uit China’ te koop wordt aangeboden evenals een aantal andere religieuze stripboeken. Wenst u op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond het relgieuze stripboek in het Nederlandse taalgebied  abonneert u zich dan op deze website (rechtsboven), zo u dit nog niet gedaan hebt).11


Posted

in

,

by

Tags: