Kathostrip

Paus-app in stripvorm

screen480x480

Het succes van een stripboek over paus Franciscus heeft de Italiaanse uitgever ertoe aangezet het in een ‘app’ om te zetten, “Pope Francis Comics” genoemd. De ‘app’ biedt een kind-vriendelijke mini-biografie van de Argentijnse paus en dertien korte zinnen, gebaseerd op ‘tweets’ of toespraken van de paus. Kinderen kunnen testen hoe goed zij zich de boodschap van de paus kunnen herinneren, mede doordat ze het stripverhaal kunnen inkleuren.

Er is echter ook wat kritiek op de ‘app’: deze vertelt het verhaal van ontsnappingen van de paus uit het Vaticaan, ‘s avonds laat met een assistent, om de armen te helpen. De assistent moet elke kardinaal die te weinig aan de armen geeft op de vingers tikken. Het verhaal mist elke grond maar benadrukt wel het belang van de naastenliefde.

Ook is er kritiek op de prijs: $2.99 voor heel weinig inhoud. Maar de uitgever zegt dat er automatische updates komen met nieuwe opties, spreuken en verhaaltjes. In elk geval wordt de ‘app’ gezien als een aardige poging om kinderen met de woorden van de paus in aanraking te brengen, een paus die een stijl van spreken beheerst die goed bij kinderen past.

De app is voorlopig alleen in het Engels en Italiaans te downloaden via iTunes

CNS


Posted

in

by

Tags: