Kathostrip

Zeven Zendelingen

cover-ZEVEN-4Kathostrip ontdekt soms onverwacht toch weer een stripboek dat – als je het niet te eng neemt – de kwalificatie ‘religieus’ kan dragen maar nog niet bij ons bekend was. Dat overkwam ons tijdens de Stripdagen in Gorinchem, 7 maart jl. waar we tegen het stripboek ‘Zeven Zendelingen’ aan liepen van Alain Ayroles en Luigi Critone, uitgegeven, al in 2008, bij Sylvester, ‘s-Hertogenbosch. 

Het boek vertelt het fictieve verhaal van zeven Ierse monniken die zich bezondigen aan de zeven hoofdzonden – trots, jaloezie, woede, droefenis, hebzucht, vraatzucht en weelde, zoals de vertalers ze hebben genoemd – en die als een nogal bizarre straf door de bisschop een missie krijgen opgelegd om naar de Vikingen te trekken die een voortdurende bedreiging zijn voor de Ierse kloosters. De zeven zondige monniken moeten hen tot het christelijk geloof te bekeren opdat er vrede komt.

Dat loopt beter af dan men aanvankelijk zou vermoeden, echter eerder dankzij dan ondanks hun hoofdzonden. In die zin is het stripboek nu niet een voorbeeld van wat missionering zou moeten zijn. Men zou er nog uit kunnen halen dat God ons gebruikt ondanks onze fouten, maar hier is het dank zij onze fouten. Nog afgezien van het feit dat een missie als strafmaatregel ook merkwaardig genoemd kan worden. Of het boek dus werkelijk ‘religieus’ genoemd kan worden.. laten we het het voordeel van de twijfel geven: voor wie de zeven hoofdzonden nog niet kende heeft het dan toch een zekere ‘catechiserende’ waarde.  

ISBN: 9789058852533 (hardcover)
Prijs: € 16,95 (hardcover)
Auteur(s): Alain Ayroles (tekst), Luigi Critone (tekeningen)

‘Zeven Zendelingen maakt deel uit van de serie ‘Zeven’
Hier online te bestellen.

Silvester Strips uitgeverij B.V.
Postbus 11 111
5200 EC ‘s-Hertogenbosch
Tel: + 31 (0) 73 623 71 60

 


Posted

in

by