Kathostrip

Presentatie Dubbelstripverhaal over Johannes Paulus II

jpii_stripboekOp vrijdag 11 april 2014, om 20.00u, in de Abdijkerk van de abdij van Affligem, stelt uitgeverij Monastic uit het Vlaamse Aalst “met fierheid” het nieuwe dubbelstripverhaal voor over Paus Johannes Paulus II, die op 27 april in Rome heilig verklaard wordt. De Pauselijke Nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, zal het eerste exemplaar overhandigd krijgen. Het stripverhaal bestaat uit twee delen: ‘Van Krakau tot Rome’ en ‘Onvermoeibare pelgrim’. De boeken van de hand van Dominique Bar, Louis-Bernard Koch en Guy Lehideux zijn uit het Frans vertaald en worden voor Vlaanderen en Nederland uitgebracht in samenwerking met uitgeverij Betsaïda uit ‘s- Hertogenbosch.

bdjpii1De presentatie gaat gepaard met een schets van de activiteiten van Monastic waar de uitgeverij een onderdeel van is, door pr. Serge De Cauwer, gedelegeerd bestuurder van Monastic. Daarna is er een voordracht van paus-kenner en Tertio-redacteur Jan De Volder onder de titel “Een reus op de stoel van Petrus”. Vervolgens zal de Pauselijke Nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, zal het eerste exemplaar overhandigd krijgen. De avond wordt muzikaal omkaderd door het barokensemble ‘Praeludium Vitae Aeternae’ uit Zele.

Na de presentatie is er tijd voor een feestelijk glas Affligem-bier (of iets anders) in het Cultureel Centrum van de Abdij.

Voor de goede organisatie vraagt men uw aanwezigheid te bevestigen op info@monastic.be.

bdjpii2
De Abdij van Affligem
Abdijstraat 6
B – 1790 Affligem.

vzw IDEAS – Monastic
Cypriaan Verhavertstraat 172A
B – 1500 Halle

Uitgeverij Betsaida
Papenhulst 4
NL – 5211 LC ‘s-Hertogenbosch
Tel.: +31 73 613 2000
info@betsaida.org


Posted

in

,

by

Tags: