Kathostrip

Interview bij Radio Spes in Brussel: het religieuze stripboek

tibhirinefrontInterview door Rita De Maegd van Radio Spes, Brussel, met pastoor Serge De Cauwer, verantwoordelijke voor Uitgeverij Monastic te Aalst, en Vincent Kemme, contactpersoon voor ‘Kathostrip’, de Nederlandstalige afdeling van ‘CRIABD’, de Brusselse vereniging ter bevordering van het religieuze stripboek.

Het gesprek gaat over de Gabriël-prijs, die elk jaar door CRIABD-Kathostrip uitgereikt wordt voor het beste religieuze stripboek van het voorgaande jaar. In 2014 gong die prijs, uitgereikt op de Stripdagen te Gorinchem, Nederland, aan ‘Tibhirine’, het relaas van de monniken die in 1996 in Algerije onder nog steeds niet opgehelderde omstandigheden om het leven kwamen.

Klik hier om naar het interview te gaan


Posted

in

by

Tags: