Kathostrip

Conferentie en expositie in Brussel: “Jijé aux 100 facettes”

jijé100ansOp donderdag 13 november vindt er in het Belgisch Stripmuseum een conferentie en expositie plaats naar aanleiding van de honderdste geboortedag van de striptekenaar Joseph Gillain – alias « Jijé » – met als thema: « Jijé aux 100 facettes ». Jijé heeft verschillende religieuze stripboeken op zijn naam staan en is bekend geworden met de stripfiguur “Robbedoes” (Spirou). Van zijn religieuze stripboeken vermelden we hier Don Bosco, dat ook in het Nederlands is verschenen. De conferentie begint om 18 uur. 

De conferentie wordt (in het Frans) gegeven door professor Philippe Delisle, hoogleraar in de hedendaagse geschiedenis aan de Universiteit van ‘Lyon 3’. De expositie betreft panelen en ‘roll’ups’ over het werk het het leven van de striptekenaar.

Organisatie: CRIABD, de Brusselse -internationale – vereniging ter bevordering van het religieuze stripboek, opgericht door de broeder-jezuïet Roland Francart, en waarvan Kathostrip de Nederlandstalige afdeling is (voor Nederland én Vlaanderen).

De entrée is gratis, inschrijving is aanbevolen:
Roland Francart, 24 Bd St Michel, 1040 Bruxelles
Tel.: + 32 (0) 478 26.97.28
E-mail: roland@francart.be of
(indien het Frans een bezwaar is, kathostrip@gmail.com)

Belgisch Stripcentrum – Museum Brussel
Zandstraat 20
1000 Brussel
(tussen Noord- en Centraal Station Brussel: kaart)


Posted

in

by

Tags: