Kathostrip

Gabriël-prijs 2015 voor het beste religieuze stripboek van het afgelopen jaar: ‘Johannes Paulus II’

jpii_stripboekElke jaar reikt Kathostrip, de Nederlandstalige afdeling van de internationale vereniging CRIABD voor de bevordering van het religieuze stripboek, de Gabriël-prijs uit voor het beste religieuze stripboek van het voorgaande jaar.

Dit jaar gaat de prijs naar een dubbele uitgave bij Betsaïda, Den Bosch en Monastic in het Vlaamse Aalst: Twee stripboeken over het leven van de in 2014 heilig verklaarde paus Johannes Paulus II:

– ‘Karol Wojtyla van Krakau tot Rome’

– ‘Onvermoeibare pelgrim’

De boeken van de hand van Dominique Bar, Louis-Bernard Koch en Guy Lehideux zijn uit het Frans vertaald en zijn op vrijdag 11 april 2014 in de Abdijkerk van de abdij van Affligem, in aanwezigheid van de pauselijke nuntius in België Mgr. Giacinto Berloco, “met fierheid” gepresenteerd.

gebariëlprijs2015De jury van de Gabriël-prijs beoordeelt de stripboeken op drie criteria:

  • artistieke kwaliteit
  • de taalkundige kwaliteit
  • het evangeliserende gehalte.

Kathostrip CRIABD willen met de aandacht voor het religieuze stripboek een reële bijdrage leveren aan de ‘nieuwe evangelisatie’ in Nederland én Vlaanderen. Mensen die weet hebben van religieuze stripboeken, van katholieke of reformatorische oorsprong, die aan onze aandacht zouden zijn ontsnapt, worden opgeroepen Kathostrip op dergelijke uitgaven en initiatieven te attenderen.

Br. Roland Francart sj.

CRIABD (Centre Religieux d’Information et d’Analyse de la Bande Dessinée) werd in 1985 in Brussel opgericht door jezuïeten-broeder Roland Francart fungeert als een netwerk van tekenaars, scenaristen, uitgevers en verkoopadressen. Personen en instanties die ideeën hebben voor nieuwe initiatieven op dit terrein kunnen zich met ons in verbinding stellen voor nadere informatie en contactadressen.

De twee prijswinnende stripboeken zijn te koop bij

Kathostrip

kathostrip@gmail.com

+32 (0) 474 771 971


Posted

in

by

Tags: