Kathostrip

Stripverhaal over Sint-Franciscus wint Franstalige Gabriël-prijs

ob_320cb4_poverello-aubinDe Franstalige jury van het Centrum voor Informatie en Analyse van het Stripverhaal (CRIABD), waarvan Kathostrip de Nederlandstalige afdeling is, kent zijn jaarlijkse Gabriël-prijs toe aan het stripverhaal ‘Poverello’ van Robin Gindre. Volgens de jury dankt de grafische roman van 600 bladzijden de onderscheiding aan zijn buitengewone karakter.

Roland Francart van de Franstalige afdeling van CRIABD: “Het is bij mijn weten de eerste keer dat er in een christelijk stripverhaal twee verhalen door elkaar lopen. Enerzijds is er het verhaal van een acteur die een film draait en die de rol van Sint-Franciscus van Assisi speelt en anderzijds is er het verhaal van de heilige zelf 800 jaar eerder.” De andere prijzen van CRIABD worden toegekend aan ‘Pourqoui moi?’, een strip die is gebaseerd op het evangelie, en het stripverhaal ‘Martin Luther King Jr, Ik had een droom’, over het leven van Martin Luther King. De overhandiging van de prijzen vindt plaats op zaterdag 21 maart. Dan zal ook de Nederlandstalige Gabriël-prijs uitgereikt worden voor de twee stripboeken over het leven van inmiddels heilig verklaarde paus Johannes Paulus II, van de hand van Dominique Bar en uitgegeven bij Monastic in het Vlaamse Aalst en Betsaïda te Den Bosch.

CRIABD werd op 20 juni 1985 opgericht om het christelijke stripverhaal en menselijke waarden te bevorderen. In september 1985 werd de eerste Internationale Prijs voor het Stripverhaal toegekend. De prijsuitreiking, zowel Franstalig als Nederlandstalig, vindt zaterdag 21 maart om 11 uur plaats in ‘La Colombière'(begane grond), achter het Sint-Michielscollege, Rue M. Liétart 31, Brussel.

Bron: Kerknet/Infocatho.be

Foto: Bayard


Posted

in

by

Tags: