Kathostrip

Update Cunera Stripboek 2015

inktpotmetpenDe Inktpot, een collectief van Utrechtse makers van strips, cartoons en illustraties over Utrechtse onderwerpen bericht over de vorderingen van het voor dit jaar geplande stripboek over de heilige Cunera. De Inktpot dankt haar naam aan de bijnaam van het oude bakstenen hoofdgebouw van de Nederlandse Spoorwegen, na de Domtoren het bekendste gebouw van Utrecht – en daarnaast natuurlijk het ambachtelijk instrument van tekenaars. Hoewel het Cunera-project misschien eerder cultureel dan religieus is, willen wij het – daar het om een echte heilige gaat – u die informatie niet onthouden. 

De laatste fase van het schetsen van de tekeningen is in gang gezet. Enkele tekenaars hebben hun schetsen al helemaal klaar, ze hoeven alleen worden ingekleurd. Zie het voorbeeld hieronder van Wilma van de Bosch, zij tekent de eerste versie van het verhaal van Cunera: het volksverhaal:

Schermafdruk 2015-04-01 16.14.56

Brigida Ameida werkte al wel met kleur, maar hier nog schetsmatig: De balade van Ursula:

Schermafdruk 2015-04-01 16.15.06

Overigens is ook de lijst van de verhalen met de tekenaars compleet. Die vindt u hier:
0. Die lange Cuneraweg (fotostrip): Ype Driessen
1. Cunera, een volksverhaal: Wilma van den Bosch
1a. Het Hof van Rhenen: Ronald van der Heijde
1b. De boze stiefmoeder: Jan Dirk Barreveld
2. De heilige Cunera: Wilbert van der Steen
2a. De missie: André Slob
2b. “Gebeurtenissen van deze tijd”: Joshua Peeters
3. Cunera, De legende: Albo Helm
3a. De ballade van de heilige Ursula: Brigida Almeida
3b. Gouden handel: Rob van Barneveld
3c. Een bedevaartsplaats: Niels Bongers

Omslag: Niels de Hoog
Voor de fotostrip van Ype Driessen worden binnenkort foto’s gemaakt in museum het
Catharijneconvent en Openbare scholengemeenschap De Pantarijn in Rhenen.

Financiering
Dankzij diverse fondsen zijn de makers voor 2/3 uit de kosten! Daarmee hebben zij het startschot voor de productie kunnen geven. Men komt echter nog wat te kort en daarvoor willen de makers binnenkort een crowdfunding actie beginnen.

Cultureel Café Rhenen
Woensdag 25 maart om 20.15 uur organiseert het cultuurplatform Rhenen een cultureel Café in ‘Hof van Rhenen’ Koningin Elisabethplantsoen, Rhenen. Daar zal Katrijn Kuypers namens ‘De Inktpot’ een korte voordracht houden over de voortgang van het stripboek en de manier waarop men met de opzet bezig is. Kijk voor meer gegevens op https://cultuurinrhenen.nl/cultureel-cafe

Eerdere aankondiging op de website van Kathostrip: klik hier.

stripboeksintmaarten@gmail.com is het contactadres voor “De halsdoek van Cunera”
www.de-inktpot.nl/cunera.html
https://www.facebook.com/DehalsdoekvanCunera


Posted

in

by

Tags: