Kathostrip

De kleine Juliana en het brood van leven

20151106_boekpresentatieOp vrijdag 6 november werd het nieuwe kinder­boek ‘De kleine Juliana en het brood van leven’ gepresen­teerd in de Minder­broeders­kerk te Sint-Truiden (B). De presentatie vond plaats­ in het kader van de KISI-musical Paulus – door God geroepen. Het ging om een dubbele presentatie met musicalvoorstelling: om 15.00 en om 19.00 uur. Het boek maakt deel uit van een multi­mediaal project met spelletjes, film en een natuur­wandeling. Bij de boek­presen­tatie waren de auteur en de tekenares aanwezig om boeken te signeren. Hoewel strikt genomen geen stripboek speelde Kathostrip een bescheiden rol in de totstandkoming en besteden we er hier dus graag aandacht aan. 

Juliana van Cornillon is één van de vrouwen­figuren uit de Lage Landen, die geschie­denis schreven. Temidden van de grote theologen van de Middel­eeuwen werd Juliana de ambassa­drice van Jezus’ Aanwezigheid in de Eucharistie. Zij ligt aan de oorsprong van het feest van Sacramentsdag, dat wereldwijd nog steeds gevierd wordt.

Het boek De kleine Juliana en het brood van leven vertelt op een zeer toegan­ke­lijke wijze over de kinderjaren van Juliana, over haar vreugden en verdriet, en over haar grote vriend: Jezus. De tekst werd verzorgd door Jacques Galloy, de aan­sprekende tekeningen werden gemaakt door Anne Junker.

Ga naar we website van Betsaïda.

Zie hier de foto’s van de presentatie in Sint-Truiden:

unnamed-1Auteur Jacques Galloy en rector/uitgever van het Sint Janscentrum in Den Bosch/Uitgeverij Betsaïda, hand in hand met het nieuwe kinderboek over de kleine Juliana…

… en dat tijdens het KISI-spektakel: unnamed-2


Posted

in

,

by

Tags: