Kathostrip

Moeder Teresa van Calcutta: in naam van de armen onder de armen

couv_bd_mère_teresa-206x300Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of we komen met een bericht over een belangrijke prijs die in de eerste maand van dit jaar wordt uitgereikt: de jaarlijkse prijs van het internationale stripfestival van Angoulême,voor het religieuze stripboek. Die prijs voor 2016 wordt toegekend aan het album “Mère Teresa de Calcutta. Au nom des pauvres parmi les pauvres”  (“Moeder Teresa van Calcutta: in naam van de armen onder de armen”). Ook zijn er twee eervolle vermeldingen voor de 30ste verjaardag van het festival toegekend. Prijsuitreiking 28 januari 2016 aan de kerk van Saint-Martial in Angoulême.

Het Festival international de la bande dessinée d’Angoulême is een belangrijk jaarlijks stripfestival dat sinds 1974 elk jaar in de maand januari wordt georganiseerd in de Franse stad Angoulême. Het is het grootste Franstalige stripfestival ter wereld én het belangrijkste Europese festival. Op het festival worden ook meerdere prijzen toegekend aan stripauteurs en hun stripalbums, waaronder de prijs voor het religieuze stripboek.

De jury voor de religieuze stripboeken was diep onder de indruk van de genuanceerde beschrijving van het leven van Moeder Teresa, bewonderenswaardig uitgebeeld door de tekeningen. “De fraaie aquarellen dompelen ons onder in een sfeer en de energie van het leven. Het verhaal is consistent en biedt een evenwicht tussen geloven en werken, tussen een seculiere boodschap en een evangelische geest”. Het stripboek verhaalt vanzelfsprekend de hoogtepunten van het leven van Moeder Teresa. Zij werd op 19 oktober 2003 zalig verklaard door Johannes Paulus II en wordt begin september 2016, tijdens het Jaar van de Barmhartigheid, door paus Franciscus heilig worden verklaard.

Kathostrip roept Nederlandstalige uitgevers op zich te melden (kathostrip – ad – gmail – punt – com), indien zij geïnteresseerd zouden zijn om dit stripboek met het oog op de heiligverklaring van Moeder Teresa uit te geven. Een must voor ons taalgebied, zouden wij zeggen…

  • Tekeningen: Sachin Nagar
  • Scenario: Lewis Helfand
  • Uitgever: 21G.fr

Bron: www.eglise.catholique.fr en Wikipedia


Posted

in

by

Tags: