Kathostrip

Tentoonstelling: Van missionaris tot stripheld, beeldvorming van Pater De Smet

zwartrokdesmetHoe wordt pater De Smet afgebeeld in strips, romans, boeken …? Wat vertelt het standbeeld in Dendermonde ons? En hoe zit het met beelden van hem elders in de wereld? Hoe kijken we vandaag naar onze ‘Grote Zwartrok’? Om op die vragen antwoord te krijgen moet u beslist gaan naar de tentoonstelling: ‘Van missionaris tot stripheld, beeldvorming van Pater De Smet’, van 13 februari 2016 tot 8 mei 2016 in het Vleeshuismuseum
aan de Grote Markt te Dendermonde.

 

 

Pater De Smet was als missionaris bij de Indianen van de Plains en het Colombia Plateau betrokken bij iconische vredesgesprekken. Hij zat zelfs tegenover de befaamde Chief Sitting Bull! De Smet begreep al heel vroeg de kracht van het beeld en was ook een fondsenwerver en een meesterlijke marketeer. Hij schreef ontelbare brieven, bezocht alle geldschieters van Europa en wist zeer goed zichzelf en zijn zaak te verkopen.

Na zijn dood leefden zijn verhaal én zijn beeld verder. In deze tentoonstelling gaan we verder in op hoe Pater De Smet werd afgebeeld: in strips, romans, boeken,… Wat vertelt het standbeeld hier in Dendermonde ons, en hoe zit het met beelden van hem elders in de wereld? Hoe kijken we vandaag naar onze ‘Grote Zwartrok’?

De tentoonstelling i.s.m. het KADOC sluit aan op de grote tentoonstelling in het Caemersklooster in Gent.
————–
Voor groepen kan het museum ook op sluitingsdagen geopend worden. Neem hiervoor contact op met de musea (musea@dendermonde.be of 052/21 30 18).

Een gegidste wandeling langs belangrijke plekken voor pater De Smet en in de tentoonstelling (2u) is mogelijk na reservatie bij de Dienst Toerisme (toerisme@dendermonde.be of 052/21 39 56).

Ga naar de pagina over dit stripboek op Kathostrip.com

Info: Uit in Vlaanderen


Posted

in

, ,

by

Tags: