Kathostrip

Uitreiking Gabriël-prijs 10 april in de Utrechtse Domkerk

Domkerk Utrecht

Update: ‘bewogen’ foto’s van de prijsuitreiking!!

De uitreiking van de Gabriël-prijs 2016 voor het beste Nederlandstalige religieuze stripboek van het afgelopen jaar zal dit jaar plaats vinden op zondag 10 april om 15 uur in de Domkerk te Utrecht! De prijs is dit jaar gegaan naar het zeer evangeliserende stripboek ‘De Kleine Pelgrim’  van de Nederlandse striptekenaar en cartoonist Arjen Niezen, uitgegeven bij Gideon. Een bijzondere vermelding kregen ‘De Halsdoek van Cunera’ van het Utrechtse striptekenaarsgenootschap ‘De Inktpot’ en ‘Tussen Haat en Hoop‘, van de hand van de Amerikaanse scenarist Ben Avery en striptekenaar Rob Woodrum, in het Nederlands uitgegeven bij Gideon. De uitreiking zal in de Noorderkapel van de Domkerk plaatsvinden, wat de aanwezigen tevens in staat stelt de bijzondere tentoonstelling rond het nieuwe stripboek ‘Utrechts Psalter A.D. 2016’ te bezoeken, een initiatief van de Universiteitsbibliotheek Utrecht ter gelegenheid van het 76e Lustrum van de Universiteit Utrecht. Dit stripboek is ook van de hand van de tekenaars van ‘De Inktpot’, ongetwijfeld een kanshebber voor de Gabriël-prijs 2017.

dekleinepelgrimHet stripboek ‘De Kleine Pelgrim’ van Arjen Niezen is gebaseerd op John Bunyans’s boek ‘De Christenreis’. Volgens de jury onderscheidt dit stripboek zich door een avontuurlijke verteltrant en het expliciet evangeliserend karakter. Ook de tekenstijl met daarin de originele ‘pijlen’ naar christelijke waarden hebben de jury overtuigd.

De Halsdoek van Cunera‘ vertelt het legendarische verhaal van de heilige Cunera van Rhenen, die om haar heiligheid ‘geworgd’ werd door een jaloerse edelvrouw, een stripboek van de hand van het Utrechtse striptekenaarsgenootschap ‘De Inktpot’

Tussen Haat en Hoop‘ is een aangrijpend verhaal van een christelijk gezin in Indonesië, waarvan de vrouw en haar twee kinderen in gijzeling genomen worden door extreme moslims. Een stripboek met een hoge actualiteitswaarde.

Voor meer informatie over de locatie gaat u naar de website van de Domkerk, aan het Domplein in het hartje van de stad of bekijk eens dit filmpje.

[vimeo 150070164 w=500 h=281]

Na afloop worden diverse stripboeken tentoongesteld en te koop aangeboden in de naburige St. Pieterskerk, op loopafstand van de Dom.

Nuttige links:

Voor meer info: kathostrip@gmail.com

 

 

 

 


Posted

in

, ,

by

Tags: