Kathostrip

En de Gabriël-prijs 2017 gaat naar ….. “Vincent – Heilige tussen de musketiers”!!!

De jaarlijkse Gabriël-prijs voor het beste religieuze stripboek in het Nederlandse taalgebied gaat dit jaar naar “Vincent – Heilige tussen de musketiers”, van Dufaux en Jamar, uitgegeven bij Dargaud Benelux. Dat is op 18 maart bekend gemaakt zijns de speciale vergadering van CRIABD en Kathostrip te Brussel.

Vincent” brengt de lezer naar het hart van het 17e-eeuwse Parijs, waar priester Vincent de Paul samen met de jonge Antoine de wijken afschuimt om de armen en zieken te helpen. De toegewijde geestelijke biedt hen bescherming en onderdak. Historische one-shot over het bewogen leven van de heilig verklaarde Vincent de Paul. Geen klassieke biografie maar een spannend, religieus getinte moordmysterie.

Naar de beoordeling van de jury zijn de tekeningen en inkleuring van een superbe kwaliteit, is het verhaal aangrijpend geschreven en heeft het een voldoende christelijke inhoud (al ligt er wat veel accent op het avontuurlijke verhaal).

De jury waardeert het dat dit stripboek een door de gekozen stijl die een middenweg is tussen religieus en seculier, de figuur van een katholieke heilige bij een groot publiek bekend weet te maken.

Meer info op de speciale pagina voor dit boek, met de mogelijkheid va online bestellen.

Speciale vermelding

Een speciale vermelding kreeg het stripboek ‘De geboorte van Jezus‘, van Sergio Cariello, uitgegeven bij Kingstone Comics Nederland. Het betrekkelijk kleine stripboek werd vooral geprezen om z’n eenvoud en geschiktheid om aan kinderen het evangelieverhaal voor te lezen. De inhoud verhaalt onomwonden het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. De tekeningen en vooral de inkleuring kunnen beter.

Op de derde plaats eindigde het stripboek ‘Superheldenbijbel

U kunt de genoemde stripboeken bestellen door naar de speciale pagina te gaan via de link. Daar kunt het boek bij de uitgever bestellen.

Mocht u weet hebben van een religieus stripboek dat in 2017 uitkomt of al uitgekomen is, aarzel niet ons het te melden: kathostrip@gmail.com. Mogelijk komt het in aanmerking voor de Gabriël-prijs 2017.

U kunt Kathostrip.com volgen:

Voor vragen mailt u: kathostrip@gmail.com.


Posted

in

by

Tags: