Kathostrip

Thema-avond Getekend Damiaan – Met de nieuwe damiaanstrip aan de slag in de klas

Copyright Van Halewyck – Damiaan Vandaag

Getekend Damiaan ontving recent de Gabriëlprijs 2018 voor het beste religieuze stripboek verschenen in het afgelopen jaar in het Nederlandse taalgebied. Deze nieuwe damiaanstrip verscheen in oktober 2017 bij uitgeverij Van Halewyck. We nodigen u op woensdag 10 oktober graag uit voor een thema-avond met prijsuitreiking, lezing en signeersessie.

In dit stripverhaal vertellen Bart Maessen, godsdienstleerkracht in het Damiaaninstituut in Aarschot, en Ruben Boon, projectleider van Damiaan Vandaag, het onwaarschijnlijke verhaal van Damiaans tocht, van Tremelo via Leuven en Parijs naar de Hawaï-eilanden. De gevierde striptekenaar Jan Bosschaert illustreerde Damiaans verhaal op onnavolgbare wijze. Deze damiaanstrip is een onmisbare inspiratiebron voor jong en oud. Nu strips als leermiddel ook ingang vinden op school, mag deze damiaanstrip (net als vele andere strips) niet ontbreken in de schoolbibliotheek én in de (godsdienst)les.

In zijn lezing ‘(Damiaan)strips, genegeerde kunst’ staat stripkenner Jan Cumps (KU Leuven) stil bij strips in het algemeen. Hij illustreert met talrijke voorbeelden, waaronder uiteraard de nieuwe damiaanstrip, het gebruik van strips in het onderwijs. Na een vraag- en antwoordronde met de spreker volgt een receptie. U kunt dan ook de damiaanstrip aankopen en laten signeren.

De toegang is gratis. Inschrijven is niet verplicht.

Het programma :

19.30 uur:

Welkom en uitreiking Gabriëlprijs 2018 door Vincent Kemme (Kathostrip – CRIABD)

19.45 uur:

Lezing ‘(Damiaan)strips, genegeerde kunst’ door Jan Cumps (KU Leuven) met bijzondere aandacht voor het gebruik van strips in het onderwijs

21.00 uur:

Receptie, verkoopsstand en signeersessie Getekend Damiaan met auteurs Jan Bosschaert, Bart Maessen en Ruben Boon

Locatie:

Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, B-3000 Leuven.

Parkeergelegenheid op de parking van het H. Drievuldigheidscollege (Damiaanplein) of in de ondergrondse betaalparking tegenover het H. Hartziekenhuis in de Naamsestraat.

Inkom: Gratis

Inschrijving: Niet verplicht

Meer info:

  • info@damiaanvandaag.be of 016 31 63 68
  • kathostrip@gmail.com of 0474 771 971

Download de uitnodiging, klik: Digitale uitnodiging Getekend Damiaan


Posted

in

,

by

Tags: