Kathostrip

Religieuze stripboeken in de Mariageboortekerk in Nijmegen

De ‘bibliotheekmensen’ van de Mariageboortekerk in Nijmegen zijn enthousiast over Kathostrip, en hebben er een stukje over geschreven in hun digitale parochieblad:

“Hoe bereikt het geloof mensen? Dat is de vraag die we ons als bibliotheek stellen. Informatie wordt steeds minder opgenomen door boeken en steeds meer opgenomen door mobiele telefoons, zeker door jongeren. Daar is veel geloofsinformatie te vinden. Maar zeker niet alle en zeker niet alleen goede katholieke informatie. We proberen daarom steeds meer informatie te verschaffen via dvd’s en ook stripverhalen. In b.v Frankrijk is daar veel meer van want ons taalgebied is klein. Toch zoeken levert veel op en er is sinds enige jaren een site: www.kathostrip.com waar nieuwe katholieke strips op staan. Zo hebben we onlangs weer een aantal nieuwe strips aangeschaft”

De bibliotheek groep van de Mariageboortekerk heeft als doel het uitlenen van boeken over het christendom voor jong en oud, waaronder religieuze stripboeken. Ga naar www.stefanus.nl/werkgroepen en scroll naar ‘bibliotheek groep’.


Posted

in

by

Tags: