Kathostrip

Filippus Neri – het lied van een vrij hart

Ook al bestaat Kathostrip nu toch al een jaar of tien, toch worden we nog verrast door religieuze stripboeken die we nog niet kenden, maar die wel degelijk blijken te bestaan. Zo werden we onlangs, naar aanleiding van de heiligverklaring van John Henri Newman, lid van de orde der oratorianen, attent gemaakt op een Vlaams stripboek over de stichter van deze priestergemeenschap: de heilige Filippus Neri.

Filippus Neri(us), eigenlijk: Filippo Romolo Neri, werd geboren in Florence op 21 juli 1515 en stierf te Rome, op 26 mei 1595. Hij was een katholiek priester in de tijd van de ‘contrareformatie’, de katholieke reactie op het toen net opgekomen protestantse christendom. Men noemde hem de apostel van Rome. Hij stichtte dus ook de orde der oratorianen. Hij ligt begraven in een kapel van de Chiesa Nuova. Zijn kerkelijke feestdag is die van de dag van zijn overlijden of ‘geboorte in de hemel’: 26 mei.

Meer info over zijn leven op Wikipedia.

Stripboek over het leven van Filippus Neri, uitgegeven in 1995 door de ‘Zwartzusters’ in Sint-Niklaas, België.

Titel: Filippus Neri: het lied van een vrij hart
Scenario: Thierry Lescuyer
Tekeningen: Kline
Vertaling: Frank Van den Broecke C.O.
Uitgever: Editeurs du Rameau
Jaar: 1995
ISBN: 2908081156, 9782908081152
Bladzijden: 40

Bestellen bij:

Congregatie der Zwartzusters
Lamstraat 2b
9100 Sint-Niklaas

Telefoon: +32 (0) 3 760 0799

VK


Posted

in

by

Tags: