Kathostrip

Froidure

Getuigenis van een boeiend leven, vol moed en naastenliefde in dienst van het minderbedeelde kind.

‘Een kind liefhebben en opvangen kost minder dan een gevangenis bouwen.’

Deze betekenisvolle gedachte is actueler dan ooit en leidt ons naar de meest eenvoudige oplossingen: liever in liefde investeren dan in repressie. Wie anders dan Froidure kan ons oproepen om op deze manier naar de anderen toe te gaan?

Ontdek in dit stripalbum de stichter van de ‘Openluchtwerken’, van ‘Spullenhulp’ en van talrijke opvangtehuizen voor kinderen.

Eduard Froidure heeft het leven van zoveel mensen veranderd dat zij tot op vandaag zijn werk voortzetten. Met genoegen nodigen wij u uit om zijn buitengewoon leven te ontdekken. Abbé Pierre schreef over hem: ‘Wat mij bijzonder trof, waren zijn energie en een bepaalde zelfdiscipline. Ik begreep dat de hardnekkige doorzettingskracht waarmee hij het mogelijk maakte de openluchtwerken doorlopend op te zetten, te handhaven en te ontwikkelen en vervolgens de actie van ‘Spullenhulp’, alleen maar voortkwam uit een natuurlijke edelmoedigheid. Al zijn handelingen vertolkten op zijn manier God en spraken over Hem. Door zijn gehele leven werd hij één van diegenen op wie deze schitterende woorden van toepassing zijn: “… Ik weet niet of God bestaat… maar als Hij bestaat, is Hij datgene wat u doet!”
14,00 euro

Scenario: M. Dusart – Tekeningen: M. Venanzi

Coccinelle-prijs van de asbl CriaBD – Brussel 1990

Verkrijgbaar bij Avimo, een afdeling van het Liturgisch Centrum CASTRUM van de Abdij Keizersberg (ga naar online bestellen en klik op Stripverhalen) en bij Licap – Guimardstraat 1, Brussel.

Terug naar ‘Getuigen’