Kathostrip

Vincent – Heilige tussen de musketiers

vincent-heilige-tussen-de-musketiersWe duiken in het hart van het 17e-eeuwse Parijs. Priester Vincent de Paul schuimt samen met de jonge Antoine de wijken af om de armen en zieken te helpen. De toegewijde geestelijke biedt hen bescherming en onderdak. Zo ontmoet hij op een dag Manon, een 15-jarig weesmeisje dat het slachtoffer is van prostitutie. Ze lijkt meer te weten over de verdwijning van Jérôme, een andere beschermeling van de priester. De jongeman werd met een mes in zijn borstkas teruggevonden. Het overlijden van de amokmaker zou onopgemerkt zijn gebleven, ware het niet dat hij heel wat onopgeloste mysteries achterlaat, zoals dat van zijn afkomst. Priester Vincent voelt zich schuldig omdat hij Jérôme niet heeft kunnen beschermen en is vastberaden om de moordzaak op te helderen. Hij is echter niet de enige die de waarheid te weten wil komen …

Historische one-shot over het bewogen leven van priester Vincent de Paul. Geen klassieke biografie maar een spannend, religieus getint moordmysterie. Door Jean Dufaux (Murena, Djinn, Barracuda, Klaagzang van de verloren gewesten) en Martin Jamar (Dubbelmasker).

“Vincent” won de Gabriël-prijs 2017 voor het beste religieuze stripboek van het voorgaande jaar. De proclamatie vind plaats tijdens de zitting op 18 maart 2017 bij CRIABD te Brussel.

Auteur: Dufaux, Jamar
Uitgeverij: Dargaud Benelux
Avenue Paul-Henri Spaak 7, 1060 Brussel/Sint-Gilles
Telefoon: 02 526 68 11

  • ISBN-nummer: 9789085584490
  • Cover: Hardcover (HC)
  • Taal: Nederlands
  • Pagina’s: 80
  • Adviesprijs: € 18.95

Bestellen bij Stripweb.be